Ось ви купили кавоварку, про історію виникнення і модернізації можна прочитати в цій статті яку каву хочеться приготувати? Все різноманіття, яке може вас зацікавити.
Еспресо, флет-уайт, латте макіато… Вам важко зрозуміти різні види кави? Ми все пояснимо! Рецепти можуть змінюватися в залежності від країни та смаку. Але ось практичний напівуніверсальний довідник, який широко описує найпопулярніші напої з кофеїном.
Пояснення про різні види кави
Кава арабіка
Арабіка - один з найбільш культивованих і споживаних видів кави. Це насичена, але ніжна кава з насиченим смаком. Він має низький вміст кофеїну і отримав свою назву від Аравійського півострова.
Кава Робуста
Кава Робуста, як і кава Арабіка, походить з Африки. Кава робуста має більш насичений і гіркий смак, ніж арабіка: уся гіркота кави в чашці. Він також має більший вміст кофеїну, ніж арабіка.
Коли справа доходить до кави, кожен знайде щось для себе. Але завжди є кілька ключових типів: ті, з якими всі погоджуються і є майже в кожному меню.
Еспресо – що всередині: 30 мл еспресо
Це найвідоміша кава. Також називається «експрес», «експресо» або коротка кава, це дуже насичена кава з сильним смаком.
Виготовляється за допомогою фільтра високого тиску, тобто шляхом швидкого пропускання гарячої води під тиском 9 бар через дрібно мелену та обсмажену каву .
Щодо кави все справа смаку: підійде як арабіка, так і робуста. Але якщо ви хочете більш традиційний еспресо, оберіть робусту темного обсмаження.
Ristretto – що всередині: 22 мл еспресо
Рісттретто — це короткий еспресо , який у Франції іноді називають «café serré» (щільна кава). Це більш концентрований і темний варіант еспресо.
Caffè Ristretto готується з тієї ж кількості кави , що й еспресо, але з половиною кількості води.
Якщо ви хочете мати ристретто, як в Італії, то робуста – найкращий вибір.
Подвійний еспресо – що всередині: 60 мл еспресо
Від італійського doppio («подвійний» англійською), подвійний еспресо є дуже концентрованим напоєм і має більш виражений смак, ніж еспресо.
Щоб його приготувати, вам знадобиться подвійна порція еспресо, яка буде екстрагована за допомогою подвійної кількості меленої кави у великому кошику портафільтра. При приготуванні вода не додається.
Знову ж таки, за бажанням і смаковими уподобаннями можна використовувати арабіку або робусту.
Молочна кава капучіно recette
Все це молочні напої на основі кави. Різниця між цими видами кави полягає у співвідношенні кави до молока, а також у текстурі молока та концентрації кави.
Капучіно – що всередині: 60 мл еспресо, 120 мл молока
Створений в Італії капучіно – це напій на основі кави, який готується з еспресо, гарячого молока та парової молочної піни.
Капучіно відрізняється від кави латте тим, що в ньому використовується набагато менше пареного або текстурованого молока, ніж у каві латте. Загальна кількість еспресо та молока/піни становить від 150 до 180 мл. Його готують, покриваючи основу еспресо гарячим молоком і товстим шаром молочної піни.
Робуста – ідеальний вибір для гарного капучіно.
Latte Macchiato – що всередині: 340 мл молока та 30 мл еспресо
Лате макіато складається з кількох елементів: молока, молочної піни та еспресо. Це дуже популярна кава в кав’ярнях по всьому світу: вона поєднує природну «солодкість» молока з характером кави.
Кількість може бути різною, але цей напій зазвичай подають у прозорій склянці (бажано з подвійними стінками), щоб було видно шари. Для молочної піни рекомендуємо використовувати свіже незбиране молоко.
Не соромтеся використовувати каву робуста для латте макіато. Це добре компенсує смак молока.
Mocaccino – що всередині: 15 мл гарячого шоколаду, 30 мл еспресо і 145 мл молока
Мокачіно, також званий «mochaccino» або навіть «mokaccino», — це напій, виготовлений із капучіно, вершків і гарячого шоколаду, і походить із США. Це чудовий варіант, якщо ви не можете вибрати між кавою та гарячим шоколадом.
Але чим він відрізняється від капучіно? У мокаччино більше молочної піни і, звичайно ж, гарячого шоколаду.
Робуста з менш вираженим і більш нерівномірним смаком є ідеальним вибором для мокаччіно.
Плоский білий
Flat white – що всередині: 60 мл еспресо та 120 мл парного молока
Флет Уайт — це еспресо зі співвідношенням кави та молока, подібне до латте та капучіно. Основною відмінністю є консистенція молока та (у деяких регіонах) кількість порцій еспресо. Flat white матиме сильніший смак, ніж ці два інші напої.
Приготуйте еспресо, а потім додайте молоко. Молоко готується шляхом пропускання пари через молоко та складання верхнього шару.
Знову ж таки, молочний напій з кофеїном означає, що робуста є кращим вибором, ніж арабіка.
Espresso Macchiato – що всередині: 30 мл еспресо та 20 мл молока
Створений в Італії еспресо маккіато або caffè macchiato — це еспресо, доданий невеликою кількістю молока та молочної піни, схожий на капучіно , але з сильнішим смаком. Італійське слово macchiato відноситься до сліду, який залишає молоко на поверхні кави: отже, це «марковане».
Ви готуєте його, беручи основу для еспресо і додаючи ложку парного молока і молочної піни.
Еспресо макіато готується з використанням робусти, яка ідеально підходить для кофеїновмісних молочних напоїв.
Кава з усього світу
Іноді доводиться оновлювати меню. А що може бути кращим за кофеїновмісні напої з усього світу? Кожен більш оригінальний, ніж попередній, вони дозволять вам винайти свій улюблений напій заново.
Американо – що всередині: 25 мл еспресо і 125 мл гарячої води
У спадок від Другої світової війни американо, або американська кава, походить із США. Він вирізняється подвійним еспресо та готується з використанням еспресо та гарячої води. Це менш міцна кава, що робить її чудовою для сніданку. Це дуже популярний напій!
Його готують, наповнюючи чашку гарячою водою та додаючи вищезазначену кількість еспресо.
Готуючи американо, вибирайте арабіку, оскільки її смак багатший.
Віденська кава – що всередині: 60 мл еспресо і 60 мл парного молока або вершків
Як випливає з назви, віденська кава (не плутати з кавою «віденського обсмаження») походить з Австрії. Це кава або еспресо зі збитими вершками.
Іноді в еспресо додають молоко перед додаванням збитих вершків. Поверх крему також можна посипати пудрою ванілі, шоколаду або кориці. Як правило, віденська кава має основу еспресо, а зверху додають збиті вершки.
Для цього виду кави може підійти як арабіка, так і робуста. Його особливістю є крем.
Ірландська кава – що всередині: 100 мл еспресо, 40 мл віскі та 40 мл свіжих вершків
Ірландська кава - це поєднання віскі та вершків. Він був створений в Ірландії під час Другої світової війни.
Його готують із фільтрованої кави, коричневого цукру, віскі (бажано ірландського віскі) та вершків. Ви також можете додавати начинки: ця кава може мати багато варіацій відповідно до ваших уподобань!
Для цієї особливої кави ви можете використовувати арабіку або робусту за смаком.
Аффогато – що всередині: 60 мл еспресо та 90 мл ванільного морозива (1 кулька)
Це більше, ніж просто кава, це також традиційний італійський десерт, який поєднує в собі каву та морозиво.
Affogato або affogato al caffè готується шляхом наливання еспресо на основу ванільного морозива. Знову ж таки, є багато різних версій: ви можете додати лікери, какао-порошок, вершки Шантильї або інші начинки.
Підходить як арабіка, так і робуста.
Кава з льодом – що всередині: 60 мл еспресо, вода за потреби для бажаного смаку та/або лід
Кава з льодом є варіантом аффогато або навіть кавового морозива (café liégeois). Це кофеїновий напій на холодній або гарячій кавовій основі, який подається з льодом. Походить із США.
Є багато різних способів його приготування. Ви можете приготувати еспресо і додати кубики льоду або налити в еспресо холодну воду і залишити настоюватися на кілька годин.
Вибирайте робусту, оскільки її сильніший смак не втратиться, якщо додати кубики льоду або воду.
Тепер ви знаєте все, що вам потрібно для вибору напою наступного разу, коли ви відвідаєте улюблену кав’ярню. З цими різними видами кави ви можете здивувати себе різноманітністю смаків і текстур. Всесвіт кави величезний і повний новинок: тепер ви повинні знайти свою ідеальну каву!
Як зв'язатися з нами?
- за телефоном (098) 676 03 29
- (098) 676 03 29 viber, telegram
- пишіть на e-mail diler.com.ua@gmail.com
Ми на зв'язку щодня з 9.00 до 18.00 неділя вихідний
Бажання та вибір клієнта завжди для нас у пріоритеті.
Замовляйте та насолоджуйтесь своїм вибором.
Щиро ваш інтернет-магазин трендових товарів Diler
Написати коментар